en-USel-GR

Συνήθεις Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Αναδίπλωση όλων Ανάπτυξη όλων

Για να οδηγήσετε στην Ελλάδα θα πρέπει να έχετε μαζί σας, την άδεια οδήγησης σας (ανά πάσα στιγμή) και το Διεθνές Δίπλωμα Οδήγησης – για ταξίδια στις γειτονικές χώρες και το εξωτερικό. 

Ο οδηγός θα πρέπει να έχει άδεια οδήγησης ή διεθνή άδεια οδήγησης για την αντίστοιχη κατηγορία μοτοσυκλέτας. Η άδεια οδήγησης πρέπει να είναι σε ισχύ και να έχει εκδοθεί στη χώρα διαμονής του μισθωτή τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από την ημερομηνία ενοικίασης.

Ελάχιστο όριο ηλικίας για τις κατηγορίες 1 και 2 τα 21 χρόνια, για τις κατηγορίες 3, 4 τα 23 χρόνια και για τις κατηγορίες 5 έως 10 τα 25 χρόνια.
Ελάχιστη διάρκεια ενοικίασης μια ημέρα (24ώρες). Καθυστέρηση πλέον των 2 ωρών χρεώνεται επιπλέον ημέρα ενοικίασης.
Υπάρχουν επιλογές για κάθε περίπτωση, διαδρομές πιο βατές, αλλά και διαδρομές πιο απαιτητικές για τον αναβάτη.
Τον βαθμό δυσκολίας των διαδρομών μπορείτε να το δείτε από το Σύστημα Αξιολόγησης των διαδρομών της ANDELI ® Mototouring™ εδώ
Ανάλογα με το ταξίδι που έχετε επιλέξει υπάρχουν διαδρομές σε άσφαλτο, χώμα ή και συνδυασμό. Όλα εξαρτώνται από το τι επιθυμείτε εσείς.

Όλα τα προτεινόμενα ταξίδια μας απευθύνονται σε έμπειρους αναβάτες, αλλά οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μπορούν να σας παρέχουν εκπαίδευση και οδηγίες σε περίπτωση πιο απαιτητικών διαδρομών.

07. Υπάρχει δυνατότητα κατόπιν επιθυμίας και προ-συννενόησης να υπάρχει όχημα υποστήριξης (Mini Van / Bus, Jeep) με ανεξάρτητο οδηγό σε ολόκληρο ή σε μέρος των διαδρομών σας, πχ για μεταφορά συνεπιβατών, λογω άσχημων καιρικών συνθηκών ή ασθένειας ή μεταφορά επιπλέον αποσκευών.

Η ομάδα υποστήριξής μας, επτά (7) ημέρες πριν την άφιξη σας στην Ελλάδα θα σας αποστείλουν μέσω email επικοινωνίας, ένα ολοκληρωμένο οδηγό για το ταξίδι σας, πληροφορίες για τις περιοχές που θα επισκεφτείτε, πληροφορίες για τη διαμονή, τη διατροφή και τη διασκέδασή σας. Σχετική ενημέρωση αναφορικά με το ταξίδι γίνεται μια ημέρα ή μερικές ώρες πριν την αναχώρηση (ανάλογα την ώρα αναχώρησης από την Αθήνα). Απαραίτητη προϋπόθεση ενημέρωσης και αποστολής πληροφοριών είναι να έχει γίνει η σχετική κράτηση στο γκρουπ και να έχει πληρωθεί τουλάχιστον το 30% του συνολικού κόστους του ταξιδιού.

 • Όλες οι τιμές μίσθωσης των δικύκλων περιλαμβάνουν απλή ασφάλεια αστικής ευθύνης προς τρίτους.
 • Ο μισθωτής ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημιά ή κλοπή (μερική ή ολική) προκληθεί στη μισθωμένη μοτοσυκλέτα μέχρι του ποσού της εμπορικής της αξία κατά το χρόνο του ατυχήματος/κλοπής.
 • Ο μισθωτής καταβάλει το ποσό που αναλογεί στη ζημιά της μοτοσυκλέτας της εταιρείας ANDELI ® Mototouring™, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας και του επιστρέφεται το καταβληθέν ποσό όταν κι εφ’ όσον η εταιρεία μας αποζημιωθεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Καμία Ανωτέρω Ασφαλιστική Κάλυψη Δεν Ισχύει:

 • Για οτιδήποτε συμβεί και διαπιστωθεί ότι ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών.
 • Για ζημιές που έχουν προκληθεί από οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους.
 • Για ζημιές που προκλήθηκαν στο κάτω μέρος της μοτοσυκλέτας, στα ελαστικά και στις ζάντες.
 • Για ατυχήματα που προκλήθηκαν με οδηγό μη δηλωμένο στο μισθωτήριο συμβόλαιο.
 • Για ατυχήματα για τα οποία ο μισθωτής δεν έχει ενημερώσει την εταιρεία ANDELI ® Mototouring™ και καταθέσει / υποβάλλει σχετική δήλωση ατυχήματος, όπως ορίζεται από την Ελληνική Νομοθεσία, ανεξαρτήτως υπαιτιότητάς του.
 • Τα ποσά που αφορούν τη ζημιά ή την απώλεια της μοτοσυκλέτας καταβάλλονται άμεσα από τον μισθωτή ακόμα και εάν αυτός καλύπτεται ασφαλιστικά και από τη χρεωστική / πιστωτική του κάρτα που είναι σε ισχύ. Σε αυτήν την περίπτωση, ο μισθωτής υποχρεούται να καταβάλει στην ANDELI ® Mototouring™ ολόκληρο το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης της μοτοσυκλέτας.

10. Ισχύει μόνο για τις κατηγορίες 5, 6, 7, 8, 9, 10. Όλες οι μοτοσυκλέτες είναι εφοδιασμένες με κλειδαριά τιμονιού κι επιπλέον λουκέτο ασφάλειας. Η ασφάλεια κλοπής δεν ισχύει για τα μικρά δίκυκλα (ημιαυτόματα και σκούτερ) κατηγορίες 1, 2, 3, 4. Σε περίπτωση κλοπής ενημερώνεται άμεσα την εταιρεία μας και κατόπιν συνεννόησης μαζί μας θα πρέπει να μεταβείτε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ή σταθμό να δηλώσετε εγγράφως την κλοπή στον εκάστοτε αξιωματικό υπηρεσίας.

Τον δικό σας μοτοσυκλετιστικό εξοπλισμό - κράνος και ειδικά ρούχα μοτοσυκλέτας, γάντια, μπότες καθώς και τα αδιάβροχα σας (σακάκι και παντελόνι) κυρίως για λόγους υγιεινής αλλά και σωματότυπου.

Η ANDELI ® Mototouring™ σας βοηθάει να βρείτε ότι χρειάζεστε κατόπιν συνεννόησης με την ομάδα υποστήριξης για αγορά ή πιθανή ενοικίαση πχ κράνος, αδιάβροχο, GPS, action camera κλπ.

Για τις τοπικές βόλτες σας εκτός οδήγησης προτιμήστε τα ελαφρά, καλοκαιρινά ρούχα (ένα ή δύο ζεστό fleece ή t-shirts). Θυμηθείτε την φωτογραφική σας μηχανή για να αποθανατίσετε τις όμορφες στιγμές των διακοπών σας. Μην ξεχάσετε αθλητικά υποδήματα για περπάτημα και φυσικά μαγιό, γυαλιά ηλίου και το αντηλιακό αν πρόκειται να ταξιδέψετε στην Ελλάδα! Για τα ταξίδια που πραγματοποιούνται στις υπόλοιπες χώρες εκτός Ελλάδος, παρακαλούμε όπως επικοινωνήστε μαζί μας να σας δώσουμε σχετικές πληροφορίες.

Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της μοτοσυκλέτας που έχει μισθώσει και να γεμίζει κάθε φορά το ρεζερβουάρ με τον τύπο του καυσίμου που απαιτείται. Όλα τα σκούτερ και οι μοτοσυκλέτες λειτουργούν με αμόλυβδη βενζίνη (unleaded) από 95, 98, 100 οκτανίων και είναι τετράχρονα. Το κόστος καυσίμων επιβαρύνει αποκλειστικά τον μισθωτή. Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει τη μοτοσυκλέτα με το περιεχόμενο του ρεζερβουάρ να είναι όπως όταν το παρέλαβε. Σε διαφορετική περίπτωση επιβαρύνεται με το ποσό του καταναλωθέντος καυσίμου.

Ναι υπάρχει: Για τις κατηγορίες 1, 2, 3, 4 ελάχιστο όριο εγγύησης είναι 100,00 ευρώ μετρητά ή χρέωση σε πιστωτική κάρτα (Visa, MasterCard). Για τις κατηγορίες 5, 6, 7, 8, 9, 10 η ενοικίαση μοτοσυκλέτας είναι δυνατή ΜΟΝΟ με μετρητά ή χρεωστική ή πιστωτική κάρτα για εγγύηση από 700,00 έως 1.000,00 ευρώ. Και στις δυο περιπτώσεις εφ όσον δεν υπάρχει οποιαδήποτε ζημιά στο ενοικιαζόμενο δίκυκλο επιστρέφεται η εγγύηση και αφαιρείται το υπόλοιπο πόσο ενοικίασης.

Η ενοικίαση του σκούτερ ή της μοτοσυκλέτας εξοφλείται με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα Visa, Mastercard, paypal (με 3% επιπλέον χρέωση τραπεζικής προμήθειας) ή με κατάθεση στο λογαριασμό μας.

Όλες οι Παραδόσεις – Παραλαβές, γίνονται μόνο στην έδρα της εταιρείας μας και εντός των ωρών λειτουργίας της. Παράδοση παραλαβή εκτός έδρας και ωρών λειτουργίας είναι εφικτή μόνο κατόπιν συνεννόησης και με επιπλέον χρέωση.

 • Κρατήσεις: Για την κράτηση σκούτερ ή μοτοσυκλέτας απαιτείται προκαταβολή 30% της ενοικίασης με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα Visa, MasterCard ή PayPal.
 • Ακυρώσεις: Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Όλες οι τροχαίες παραβάσεις, όλα τα πρόστιμα και οι διοικητικές ποινές επιβαρύνουν τον μισθωτή και μας ενημερώνετε ώστε να πληρώνονται στο γραφείο μας ή σε αρμόδια σχετική υπηρεσία.

Στις μικρές κατηγορίες 1, 2, 3, βάσει του εθνικού κώδικα οδικής κυκλοφορίας δεν επιτρέπεται να οδηγείται στο εθνικό δίκτυο (αυτοκινητόδρομοι) από 50 έως 125 κυβικά. Στην κατηγορία 4 μπορείτε να κινηθείτε σε αποστάσεις έως και 300 χλμ με την προϋπόθεση να συνοδεύεστε από εξουσιοδοτημένο οδηγό της εταιρείας μας ή κατ εξαίρεση κατόπιν σχετικής συνεννόησης με το γραφείο μας. Σε αυτή την περίπτωση δεν εχετε οδική βοήθεια στο επαρχιακό δικτυο αλλα μόνο εντός Αττικής (κατηγορίες 1, 2, 3, 4). Για τις κατηγορίες δικύκλων 5 έως 10 υπάρχει Δωρεάν παροχή 24ωρη οδικής βοήθειας σε όλη την Ελλάδα (εκτός από ελάχιστα νησιά). Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει το όχημα να βρίσκεται σε ασφαλτοστρωμένους κύριους δρόμους και όχι χωματόδρομους. Τα λάστιχα, οι ζάντες και οι ακτίνες της μοτοσυκλέτας επιβαρύνουν τον μισθωτή.

Σε περίπτωση που μισθωθούν τουλάχιστον δύο μοτοσικλέτες με κοινό προορισμό και με κοινή διαδρομή ή εάν τουλάχιστον δύο μισθωτές δηλώσουν ότι θα ακολουθήσουν κοινή πορεία, η εκμισθώτρια θα παρέχει με δαπάνες της τεχνικό της επιλογή της που θα ακολουθεί την διαδρομή με δική του μοτοσικλέτα και θα συνοδεύει τους μισθωτές. Σκοπός του τεχνικού ασφαλείας είναι να διασφαλήσει την ασφάλεια τόσο του στόλου όσο και των αναβατών καθώς επίσης και να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στους πελάτες.

Ο οδηγός θα πρέπει να έχει έγκυρη άδεια οδήγησης κοινοτικού τύπου ή έγκυρη διεθνή άδεια οδήγησης για την αντίστοιχη κατηγορία μοτοσυκλέτας. Η άδεια οδήγησης πρέπει να είναι σε ισχύ και να έχει εκδοθεί στη χώρα διαμονής του μισθωτή τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από την ημερομηνία ενοικίασης.

Για πελάτες εξωτερικού (εντός Σέγκεν) ισχύει έγκυρη άδεια οδήγησης κοινοτικού τύπου.

Για πελάτες εκτός Σένκεν απαιτείται άδεια διεθνούς οδήγησης μοτοσυκλέτας σε ισχύ που εκδόθηκε τουλάχιστον ένα χρόνο πριν.

Οι όροι και οι τιμές μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση.

 

Εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις, απορίες ή χρειάζεστε διευκρινίσεις για οποιοδήποτε θέμα, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους εξής τρόπους: